Халкидики - известния полуостров в Гърция за лятна почивка

Халкидики е един от най-прекрасните полуострови не само в съседна Гърция, но и в цял свят.

Това райско кътче сякаш е благословено с невероятно красивата си природа и атмосфера. Халкидики е най-известният полуостров за евтина почивка и екскурзии в Гърция, като той ще Ви плени със своята неповторима обстановка, много оферти за почивки и хотели в Касандра, Ситония и Атон, изключително чисти пясъчни плажове и море, както и уникалната гръцка кухня и релаксираща атмосфера:


Забележителностите на Халкидики

почивка на Халкидики

Атон Тук има двадесет манастира, всички са уникални както никъде другаде по света. Привидно недокоснати от времето, те стоят гордо на Атон, едно от най-важните места за православната вяра. Всички мъже, четящи това (За съжаление, не се допускат жени), трябва да се посетят това уникално място, за да почувстват спокойствието, мъдростта и светия духовността на вярата.
Пещерата на Петралона Пещерата Петралона е една от най-впечатляващите пещери в Европа. Находки от пещерата показват, че Халкидики е бил населяван още от времето на каменната епоха. Най-важната от тях е човешки череп на "Archanthropos", който обикновено се смята, че е на 700,000 години, с други думи, това е череп на най-старите европейски племена! Възхитителни са плетениците от вътрешните сталактити и сталагмити. Можете да посетите музея, където са изложени голям брой от вкаменели кости на различни бозайници.
Древня Olynthus Посетете на Древния Olynthus, добре запазен гръцки град от класическия период. Тук можете да се насладите най-старият известен гръцки паркет, мозайка, предшественик на зашеметяващи мозайки от Дион, Айгай и Пела.
Стагейра
Забележителности в Халкидики
Стагейра е родината на Аристотел, един от най-великите философи, който е роден тук през 384 г. пр. Хр. Това е била една от най-добре организираните градски агломерации в класическия период. Археологическият обект включва акропол, укрепления, древен храм, класически и елинистически домове.

Популярни публикации от този блог

Почивка на Халкидики

Евтина почивка на Халкидики през лято 2020 в Гърция