Полезна информация за хотели, почивка на морето в Халкидики и пътуването ви до Гърция

Халкидики (на английски Halkidiki и понякога Chalkidiki) е полуостров, който се намира на около 100 км от град Солун в Гърция. Полуостровът се състой от 3 по-малки полуострова - Касандра, Ситония и Атон (известен още и като Света Гора). Това е едно наистина разкошно място за лятна почивка на море, където можете да се насладите на уникални плажове с хубав пясък и кристално чисто море. Чистотата, красотата и спокойствието по плажовете на Халкидики ще ви плени още от първия момент.

 
 
 
All Inclusive почивка на море на Халкидики в Гърция
 
 
 
Ето няколко съвети как да организирате вашата почивка на Халкидики в някой от многобройните хотели там. Първо си изберете туристическа агенция или си резервирайте сами даден хотел на Халкидики (това в някои случай може да ви излезе дори по-скъпо от офертите на туристическите агенции, тъй като те имат договори с повечето хотели на Касандра, Ситония и Атон и предварително са доворили сериозни отстъпки от цената ). След като сте резервирали хотел на полуострова, е хубаво да помислите и как ще стигнете дотам от дадено населено място в България.  Някой от туристическите агенции предлагат транспорт 
и до самия хотел. Но ако сте решили да ходите с автомобил до Халкидики е хубаво предварително да знаете следните неща: 
 
  1. Желателно е да имате т. нар. "зелена карта", допълнителна "екстра" към гражданската отговорност. Разбира се, че можете да пътувате и без нея в Гърция, но дано да имате късмет да минете границата без да ви я поискат и проверят. Тогава обаче рискувате да си имате доста неприятности ако ви спрат гръцките пътни полицаи или катастрофирате в Гърция (може дори да ви свалят номерата на колата докато не си платите акта за даденото нарушение). Само да спомена, че глобите за повечето нарушения в Гърция са в пъти по-големи от съответните глоби в България...
  2. Ако пътувате с дете под 18 години, задължително трябва да има задграничен паспорт или ако пътува само с единия от двамата родители, трябва да носите със себе си нотариално заверено пълномощно от другия родител, че е съгласен детето му да пътува зад граница...За лица над 18 години преминаването на границата между България и Гърция става само с лична карта.
  3. Вземете си рецепта от личния лекар или специалист ако ще носите дадени лекарства за собствена употреба в Гърция.
  4. Запишете си номера и адреса на най-близкото българско консулство или посолтво на България, което за района на Халкидики се намира в Солун. Все пак е хубаво човек да има едно на наум когато се намира в чужда страна, все пак всичко може да му се случи...
  5. Заредете си достатъчно гориво за пътуването ви в Гърция с кола, защото цените там са доста по-високи, а и ако карате на гас (пропан-бутан) имайте напредвид, че в Гърция има адски малко места където може да заредите такова гориво.

 

Преминаването през граница става бързо (ако няма колони с автомобили, автобуси и тирове) като през ГКПП Кулата обичайната проверка на документи трае 1-2 минути. След като навлезте в Гърция внимавайте много с пътните знаци и маркировката, но все пак всеки сам си решава :)

 

Халкидики се намира на около 100 км от Солун, като по пътя внимавайте за посоките и най-вече с гръцките шофьори, които карат много зле и хагло спрямо нашите виждания. 

 

По пътя до вашия хотел в Халкидики ще се насладите на множество красиви гледки: разкошни заливчета, кристално синьо море и заобикалящи го гори. Халкидики е известен с многото таверни, ресторанти и дискотеки в по-големите градове като Калитея, в които ще се насладите на приятна атмосфера.

 

Като цяло почивката в Гърция и по специално на Халкидики е разкошна и ще можете да се насладите на страхотни и понякога дори евтини оферти за All Inclusive хотели, страхотна тишина и спокойствие на плажа каквато трудно ще намерите на друго място по света, уникална природа, красиви острови, култура, исторически забележителности, хубаво хапване, пийване и гръцка музика :)  Затова ако никога досега не сте били в Гърция, Халкидики ще ви остане един добър спомен от лятната ви почивка там.

 

Google+ страница





{START_COUNTER}